ALTRES ACCIONS DEL mNACTEC

El fotocroma

Fotocroma BEBÉ ac66a57b79ad1dae18d5daebda1eaf5aÉs una instal·lació de croma que integra les imatges dels visitants amb escenes del patrimoni industrial de Terrassa. Un quiosc d’iPad és a disposició dels visitants per seleccionar l’escenari desitjat (des de fotos antigues fins a les millors peces del museu), fer fotos a escollir entre quinze imatges, descarregar-les i compartir-les amb els amics a les xarxes socials. A més, el Fotocroma és accessible per a smartphones a través de l’App del Museu. Aquesta curiosa aplicació permet als visitants del mNACTEC fer-se fotos divertides i curioses, traslladar-se a diferents ambients de la ciència i el patrimoni industrial sense moure’s de l’espai d’exposicions del mNACTEC.

Visita autoguiada transversal

Planell_REC2-1Es tracta d’una visita virtual i transversal que presenta la particularitat de poder realitzar-se íntegrament en format digital, ja que tots els materials de treball estan disponibles al web www.labonavida.cat. El recurs consisteix en una visita que es divideix en dues etapes. Primer es desenvolupa el recorregut autoguiat, durant el qual els professors expliquen les peces i els experiments als alumnes. Seguidament, els alumnes realitzen una activitat pel seu compte en grups d’entre cinc i set estudiants. Els temps total estimat de la visita és d’entre una hora i una hora i mitja. El mNACTEC disposa, pels centres que ho desitgin, de tauletes iPAD que els serviran d’autoguia durant l’estada al museu.

Joc de pistes

QR JOC DE PISTESAquesta activitat de síntesi està pensada per a alumnes d’ESO, però es pot dur a terme també amb batxillerats i cicles superiors de primària. Des de qualsevol dels ecopunts que trobareu repartits pel museu es pot començar un joc de pistes guiat amb codis QR que ofereix un recorregut alternatiu al realitzat amb el conjunt de la classe durant la visita autoguiada.. Hi ha fins a cinc opcions de realitzar el joc que es corresponen amb els cinc codis QR situats en cadascún dels ecopunts Mull’at, Crema’t, Menja, Mou-te i Adapta’t. Es recomana repartir la classe en grups d’entre 5 i 7 alumnes, i que cada grup iniciï el joc des d’un QR diferent. És imprescindible que a cada un dels grups com a mínim un dels alumnes disposi d’un telèfon amb capacitat per llegir codis QR. L’activitat té una durada aproximada de 30 minuts.

Concurs Audiovisual EGAREC

Còpia de logo egaRectt (2)Coincidint amb la Fira Modernista de Terrassa (començaments de maig) i en el marc del projecte CreativeCH, el mNACTEC va impulsar l’Egarec: el primer concurs de vídeo per crear audiovisuals inspirats en les atraccions turístiques més significatives de Terrassa. Els vídeos presentats ressalten, en menys d’un minut, aspectes del mNACTEC, la Fira Modernista 2013 i/o el Patrimoni Industrial de Terrassa. Els participants, agrupats en dues categories (A per a menors de 18 anys i B per a adults) van enregistrar vídeos amb qualsevol dispositiu (mòbil, tablet, càmera…), optant per guanyar atractius premis.

Itinerari per la Terrassa Industrial per iPAD

tDpAquest itinerari, disponible per iPADS, és el projecte inspirador de Terrassa Augmentada. Es tracta d’un recorregut autoguiat realitzat amb la col·laboració dels alumnes de l’INS Torre del Palau de Terrassa. La ruta et porta a visitar diferents emblemàtics del patrimoni industrial de la ciutat i es complementa amb audioguies de les construccions realitzades pels mateixos alumnes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s